Novi rokovi i izmjena projekata

Bez autora
Mar 15 2011

Radni tim Ministarstva uređenja prostora i turizma i predstavnika državnih fondova usaglasio je sa kompanijom Vektra Montenegro, vlasnikom hotelskog turističkog preduzeća Boka, aneks ugovora o kojem će se sjutra izjasniti Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte. Aneksima su definisani novi rokovi za gradnju dva nova hotela „Tamaris“ i „Igalo“, dok će „Plaža“ biti rekonstruisana. Aneks podrazumijeva tri novine. Jedna je novi rokovi za realizaciju investicije, a koji počinje da teče od dana usvajanja urbanističkih projekata za svaki objekat pojedinačno. Drugo je novi investicioni program koji ne podrazumijeva rekonstrukciju tih objekata već izgradnju dva sasvim nova hotela i rekonstrukciju Hotela „Plaža“. Treća novina su garancije koje je dostavila kompanija Vektra, a koje podrazumijevaju uspostavljanje hipoteke na nepokretnosti sa kojima raspolaže investitor, odnosno vlasnik Vektra Montenegro.

Novi rokovi i izmjena projekata Radni tim Ministarstva uređenja prostora i turizma i predstavnika državnih fondova usaglasio je sa kompanijom Vektra Montenegro, vlasnikom hotelskog turističkog preduzeća Boka, aneks ugovora o kojem će se sjutra izjasniti Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte.

Aneksima su definisani novi rokovi za gradnju dva nova hotela „Tamaris“ i „Igalo“, dok će „Plaža“ biti rekonstruisana.

- Aneks podrazumijeva tri novine. Jedna je novi rokovi za realizaciju investicije, a koji počinje da teče od dana usvajanja urbanističkih projekata za svaki objekat pojedinačno. Drugo je novi investicioni program koji ne podrazumijeva rekonstrukciju tih objekata već izgradnju dva sasvim nova hotela i rekonstrukciju Hotela „Plaža“. Treća novina su garancije koje je dostavila kompanija Vektra, a koje podrazumijevaju uspostavljanje hipoteke na nepokretnosti sa kojima raspolaže investitor, odnosno vlasnik Vektra Montenegro - rekao je Pobjedi pomoćnik ministra turizma i održivog razvoja Nebojša Popović.

Podgorička kompanija Vektra Montenegro je u decembru 2007. godine postala vlasnik hercegnovskih hotela koji su pripadali HTP Boka. Ugovorom je precizirano da novi vlasnik preuzima obavezu da tokom naredne tri godine investira više od 64 miliona eura i da sa realizacijom investicionog programa počne najkasnije 1. novembra 2008. godine. Vlasnik Vektre Dragan Brković je ubrzo najavio da će investicije u te hotele premašiti cifru od 200 miliona eura i da će hoteli imati najmanje pet zvjezdica.

Ministar održivog razvoja i turizma Predrag Sekulić početkom februara je kazao da je došlo vrijeme da se preispitaju neki privatizacioni ugovori. Ministar tada nije mogao da precizira šta će biti sa ugovorom o zakupu zaključenog između HTP Boka i podgoričke kompanije Vektra biznismena Dragana Brkovića.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik